Velkommen til skolestart i Hemnes kommune 

Vi er klare og gleder oss til skolestart. Skolene er forberedt til å lage en god og trygg skolestart i samhandling med elever, foresatte og ansatte. Vi ønsker spesielt deg som elev velkommen til en trygg og læringsrik skolestart.

Forebyggende smittevern i Hemnes skolene ved skolestart 2020

Beredskap for smittevern i Hemnes skolene

Myndighetene og Hemnes kommune tar smittevernet på alvor. I vår opplevde vi å bli stengt ned (rødt), mens vi nå er på gult nivå. Skolen skal med de erfaringer de har fra rødt og gult nivå iverksette rutiner og smittevernstiltak i henhold til denne planen. Vi er fortsatt på gult nivå, og det ligger an til at dette er situasjonen også til skolestart.

Vi oppfordrer dermed alle i skolen, elever og foresatte om å bidra til vi følger gjeldende smittevernregler som etableres ved den enkelte skole. Du finner veiledere for smittevern i skolen på udir.no.

Trygghet i skolehverdagen - gult nivå     
Vi skal fremdeles sørge for at elevene har et trygt og godt skolemiljø i Hemnes kommune. Alle som jobber i skolen skal følge med på at elevene har det bra. I tiden fremover vil vi fortsatt være nøye med å sikre et godt og forebyggende smittevern.

Smittevernet bygger på tre grunnleggende prinsipper og tiltak iverksettes i henhold til gjeldende veiledere etter trafikklysmodellen:

  1. Ingen syke skal møte på skolen
  2. God hygiene og forsterket renhold
  3. Kontaktreduserende tiltak-unngå trengsel og hold avstand        

Hvordan vil skolehverdagen være i Hemnes etter skolestart?

Gult nivå: Hele skoleklasser kan være samlet, og alle elever skal som hovedregel få et fulltidstilbud på skolen. Av plasshensyn og kontaktreduserende tiltak kan skolene gjøre noen mindre justeringer for å sikre at alle elvene kan møte på skolen. Skolene våre er av ulik størrelse og utforming.  Fellesarealer og skolegården kan bli delt opp for å skille klasser fra hverandre. Elever, lærere og assistenter må unngå håndhilsning, klemming og store samlinger.

 

Skolefritidsordningen (SFO)

Med unntak av planleggingsdager vil det som hovedregel være ordinære åpningstider i SFO. Smittevernreglene skal fortsatt følges og det kan være behov for at noen av skolene må gjøre mindre justeringer for åpningstid og at dette skjer i samråd med foresatte.

 

Skoleskyss

Nordland fylkeskommune gjort lokale vurderinger og opphevet avstandskravet på buss fra 8 juni. Det betyr at skoleskyssen går som normalt fra skolestart. Den generelle oppfordringen om å bruke alternative transportmidler vil fortsatt gjelde.  Begrunnelsene vedtaket kan du lese mer om på fylkeskommunens hjemmesider.

Risikogrupper 
Barn i risikogrupper og barn som har søsken/foreldre i risikogrupper, skal fortsatt holdes hjemme.  Foresatte må, i samarbeid med lege, avklare om deres barn tilhører risikogrupper og skal holde seg borte fra skolen. Disse barna vil få tilbud om undervisningsopplegg og oppfølging etter nærmere avtale med foresatte. Ta kontakt med skolen og rektor hvis ditt barn er i risikogruppen. 

Hvis sykdom oppstår på skolen/SFO 
Hvis en elev får symptomer på luftveisinfeksjon i løpet av skoledagen, vil foresatte kontaktes og eleven bes hentet av foresatt så fort det lar seg gjøre.

Kort oppsummert: Ved skolestart 2020 skal alle elever på alle trinn møte på skolen. Elevene følger skolens oppsatte timeplaner for oppmøte, undervisning og læring. Skolene sender ut en mer detaljert informasjon om skolestarten og SFO for den enkelte skole. Ta kontakt med skolen til ditt barn hvis du har spørsmål.