Totalt har nå 322 personer mottatt første dose vaksine i Hemnes kommune. 191 av disse har også mottatt andre dose.

Vi har i uke 8 ikke satt noen nye første doser, kun andre dose til de som fikk første dose i uke5.

I uke 9 får vi tilsendt Pfizer-vaksiner kun for andre dose til de som ble vaksinert med første dose i uke 6.  

I tillegg har vi fått beskjed om at vi vil motta en levering med 100 doser av AstaZeneca-vaksinen i uke 9. Denne vaksinen skal ikke brukes til de som er eldre enn 65 år, og heller ikke til høyrisikopasienter. Vi har derfor valgt å fordele disse dosene mellom utvalgt helsepersonell, og risikopasienter i kategori 2, i aldersgruppen 60-64 år. De som får dette tilbudet i uke 9 vil bli kontaktet i begynnelsen av uka for timeavtale. Vaksineringen av denne gruppa vil foregå onsdag og torsdag ettermiddag i uke 9.

I uke 10 vil vi på nytt få en forsyning med Pfizer-vaksine, og kan fortsette vaksineringen i gruppen over 75 år.

Det er ennå uklart om vi også får ny forsyning av AstraZeneca i uke 10.

Vi minner om at det nå er åpnet for påmelding til vaksinering for alle som tilhører en av risikogruppene under 65 år. Du, eller dine nærmeste, må selv sørge for å melde deg på dersom du ønsker tilbud om vaksinering når det blir din tur. Du vil ikke bli kontaktet av kommunen dersom du ikke er påmeldt. Vi oppfordrer alle til bruke elektronisk påmelding, men dersom dette blir vanskelig, kan du ta kontakt på tlf 908 04 206.  Påmelding finnes her

Det er også fortsatt mulig for alle over 65 år å melde seg på til vaksinering. Vi vil presisere at denne gruppa omfatter alle som fyller 65 år i løpet av inneværende år (2021), og at disse skal melde seg på i denne kategorien uavhengig av om de også tilhører en av risikogruppene for øvrig. Dette er viktig med tanke på prioritering for riktig vaksine.

Vaksinene vi bruker nå er:

  • Comirnaty fra BioNTech og Pfizer.
  • Covid-19 Vaccine fra AstraZeneca

 

NB! Selv om du har blitt vaksinert, skal du følge alle smittevernråd som tidligere!

Vi ber alle som ønsker vaksine om å holde seg oppdatert på våre ukentlige statusrapporter, samt følge med i media og på aktuelle nettsider som Helsenorge.no og FHI.no for status på nasjonalt nivå. 

Hemnes kommune samarbeider med frivilligsentralen og beredskapsgruppen i sanitetsforeningen for bistand til vaksineringen.