Totalt har nå 490 personer mottatt første dose vaksine i Hemnes kommune. 323 av disse har også mottatt andre dose.

Vi har i uke 10 satt noen få nye førstedoser av Pfizers vaksine, i tillegg til andre dose til de som fikk første dose i uke 7.

Vi har i tillegg satt 50 førstedoser av AstraZenecas vaksine, mens de siste 50 dosene er satt på vent.

Det har vært mye frem og tilbake omkring AstraZeneca-vaksinen den siste uka. Denne ble midt i uka godkjent også til bruk for de over 65 år, og også for de aller fleste risikogruppene. Torsdag ble videre vaksinering midlertidig stanset på grunn av mistanke om alvorlige bivirkninger. Vi avventer videre beskjed fra sentralt hold før vi fortsetter med vaksinering med denne vaksinen. Vi ønsker å minne alle om at vurderingene om midlertid stans av AstraZeneca-vaksinen er gjort med bakgrunn i stor sikkerhetsmargin fra helsemyndighetenes side, og at videre vaksinering vil anses som trygt dersom dette anbefales fra sentrale myndigheter. Det vil ikke være mulighet for selv å velge hvilken vaksine en skal få.

I uke 11 får vi tilsendt 54 doser med Pfizer-vaksiner. Alle disse blir brukt til gruppen > 75 år. Det vil fremover bli lengre intervall mellom de to dosene av Pfizer-vaksinen. Tidligere har det vært 3 uker, mens det fra og med uke 11 blir 6 uker. Dette betyr at det vil gå noe raskere med å få gitt første dose til alle.

Vi stanser nå videre vaksinering av helsepersonell.   

Vi minner om at det nå er åpnet for påmelding til vaksinering for alle som tilhører en av risikogruppene under 65 år. Du, eller dine nærmeste, må selv sørge for å melde deg på dersom du ønsker tilbud om vaksinering når det blir din tur. Du vil ikke bli kontaktet av kommunen dersom du ikke er påmeldt. Vi oppfordrer alle til å bruke elektronisk påmelding, men dersom dette blir vanskelig, kan du ta kontakt på tlf 908 04 206.  Påmelding finnes her

Det er også fortsatt mulig for alle over 65 år å melde seg på til vaksinering. Vi vil presisere at denne gruppa omfatter alle som fyller 65 år i løpet av inneværende år (2021), og at disse skal melde seg på i denne kategorien uavhengig av om de også tilhører en av risikogruppene for øvrig.

Vaksinene vi bruker nå er:

  • Comirnaty fra BioNTech og Pfizer.
  • Covid-19 Vaccine fra AstraZeneca

 

NB! Selv om du har blitt vaksinert, skal du følge alle smittevernråd som tidligere!

Vi ber alle som ønsker vaksine om å holde seg oppdatert på våre ukentlige statusrapporter, samt følge med i media og på aktuelle nettsider som Helsenorge.no og FHI.no for status på nasjonalt nivå. 

Hemnes kommune samarbeider med frivilligsentralen og beredskapsgruppen i sanitetsforeningen for bistand til vaksineringen.