Hemnes kommune har mottatt et tilskudd på kroner 408.205,- fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet vedrørende Tilskudd på kap. 553, post 68 (ny) kommunal kompensasjonsordning til lokale virksomheter.

Midlene lyses ut med søknadsfrist 1. april 2021.
 

1. Mål

Målet med ordningen er å avhjelpe situasjonen for lokale virksomheter som er særlig hardt rammet av lokale eller nasjonale smitteverntiltak. Ordningen skal kompensere lokale virksomheter som har falt helt eller delvis utenfor de generelle kompensasjonsordningene.

2. Lokal forvaltning

Ordningen lyses ut den 11. mars 2021 med søknadsfrist den 1. april 2021, og søknadene behandles av Formannskapet den 20. april 2021 etter saksbehandling i kommunens næringsteam. Eventuelle restmidler tildeles innen august 2021, med løpende søknadsfrist.
Det skal søkes gjennom Regionalforvaltning.no (Hemnes kommune – Kompensasjonsordning Covid 2021)

3. Vilkår og prioritering

  • Midlene skal brukes på tiltak for lokale virksomheter registrert i Hemnes kommune, og som ble/er rammet av strenge smitteverntiltak. Virksomheten må legge fram dokumentasjon på dette. Dokumentasjon legges ved søknaden som vedlegg.
  • Små enheter og virksomheter innenfor reiseliv, som serveringsnæringer og andre virksomheter som av ulike grunner faller utenfor generelle kompensasjonsordninger, vil prioriteres.
  • Størrelse på virksomheten og antatt tap vil vektlegges.
  • Tildelinger vil gjøres i sammenheng med antall søknader og muligheten som bedriften har for annen inntjening.
     

4. Regelverk

Tildelingen gis i form av bagatellmessig støtte. Tilsagn fra ordningen gis i henhold til gjeldende regelverk og retningslinjer for bruk av statsmidler.

Søker er selv ansvarlig for:

  • Å gi informasjon om hvilken annen offentlig støtte foretaket har mottatt i løpet av 2019, 2020 og 2021, og hvordan denne støtten er hjemlet.
  • At samlet mottatt offentlig støtte ikke overstiger de grensene som til enhver tid gjelder ifølge EØS statsstøtteregelverk (bagatellmessig støtte).

5. Vedtak og varighet

Vedtak om støtte/avslag er et enkeltvedtak etter forvaltningslovens § 2, første ledd, bokstav b. Melding om vedtak vil være skriftlig begrunnet og gitt i tilskudd/avslagsbrev. Tilsagn fra fondet gjelder for en periode på inntil 6 måneder fra tilsagnsdato.

6. Tilskuddsbrev

Søker må bekrefte aksept av vilkår innen 3 uker etter vedtak.

7. Rapport over bruk av fondet

Hemnes kommune rapporterer bruk av fondet via Regionalforvaltning.no innen fristen 31.12.2021.


Kontakt Marit Valla, 954 76544 / marit.valla@hemnes.kommune.no