Åpning:

Alle barnehagene i kommunen gjenåpner onsdag 22. april.
Barnehagene vil tilby åpningstid fra kl. 0800 til kl. 1500 hver dag, frem til annet blir bestemt.

Den 7. april kom ny informasjon fra Regjeringen om en gradvis åpning av barnehagene i perioden 20. april til 27. april.

For at gjenåpning av alle barnehagene skal skje på en forsvarlig måte, har Folkehelseinstituttet utarbeidet en veileder som har klare nasjonale retningslinjer om hygiene og smittevern, som skal gi støtte til det konkrete arbeidet som skal utføres lokalt i kommunen og ute i barnehagene.

Veilederen skal bidra til å skape trygghet blant ansatte, foreldre og barn.
Som følge av denne veilederen, og de tiltakene barnehagene skal etterleve, vil det barnehagetilbudet som tilbys ved gjenåpning, ikke være det samme som ved stengingen.

Barnehagene må f.eks. ta i bruk andre lokaler (økt areal) for å kunne dele barna opp i mindre grupper. Det kan bety at foreldre må fysisk levere og hente barna sine et annet sted enn i hoved-barnehage.

Åpningstiden blir redusert. Dette fordi vi må øke personaltettheten for å innfri de krav til forsvarlig smitteverntiltak.  
Ved sykdom i personalet, kan det oppstå situasjoner der enkelte barn må holdes hjemme eller må hjemsendes i løpet av dagen.

For å få gjennomført opplæring for alle ansatte i tråd med veilederen, samt å kartlegge behov for bruk av barnehageplassen, så vil det være nødvendig med noen dager forberedelser før barnehagene fysisk kan åpne.

 

Heidi Lien
Enhetsleder.