ALLE OVER 12 ÅR KAN FORTSATT REGISTRERE SEG FOR VAKSINERING! 

I UKE 42 BLIR DET INFLUENSAVAKSINERING, OG VI ANBEFALER ALLE RISIKOGRUPPER OG HELSEPERSONELL TIL OGSÅ Å FÅ DENNE VAKSINEN! 

Totalt har nå 3226 personer mottatt første dose vaksine i Hemnes kommune. 2974 av disse har også mottatt andre dose, og 35 personer har fått tredje dose. I tillegg har enkelte fått vaksine i andre kommuner, disse er ikke med i tallene ovenfor (fra FHI’s statistikk, dreier det seg om ca 200 personer mht første dose)

Time for dose to kan fremskyndes til 6 uker +/- 14 dager.

Fremgangsmåte for fremskynding av time for dose 2 finner du her

Hemnes kommune tilbyr vaksinetype comirnaty Pfizer.

Har du ikke fylt 16 år ennå, må du ha med samtykkeskjema underskrevet av begge foresatte. Samtykkeskjema finner du her: Samtykkeskjema

Dersom du ennå ikke har fylt 12 år vil du få tilbud om vaksine så snart du er gammel nok, og har registrert deg for at du ønsker vaksine.

For mer informasjon og registrering i denne aldersgruppa, se her

Det er fortsatt tilbud om 3. dose til pasienter med alvorlig svekket immunforsvar. Det vil som hovedregel være spesialisthelsetjenesten som identifiserer og varsler pasientene om anbefaling av 3. dose, Les mer om dette her

Dersom du tilhører en av de aktuelle gruppene, kan du ta kontakt på tlf 908 04 206 for å avtale time for 3.dose.

Det vil om kort tid også bli tilbud om en boosterdose (3.dose) til alle over 65 år.

Organiseringen av denne vaksinerunden, vil vi komme tilbake til. Oppstart forventes omkring månedsskifte oktober/november. 

REGISTRERING FOR VAKSINE (brukes av alle utenom gruppa 12-15 år):

Det er ikke nødvendig å registrere deg på nytt dersom du allerede har fått time til vaksinering, eller venter på å få andre dose.

Vi oppfordrer alle som har Bank ID om å bruke elektronisk påmelding, men dersom dette blir vanskelig, kan du ta kontakt på tlf 908 04 206.  Påmelding finnes her

Vaksinene vi bruker nå er: 

  • Comirnaty fra BioNTech og Pfizer.

Vi ber for øvrig alle om å holde seg oppdatert på våre statusrapporter, samt følge med i media og på aktuelle nettsider som Helsenorge.no og FHI.no for status på nasjonalt nivå.

Hemnes kommune samarbeider med frivilligsentralen, beredskapsgruppen i sanitetsforeningen og pensjonerte sykepleiere for bistand til vaksineringen.