NB! Pga ferieavvikling kan det gå mer enn en uke mellom hver statusrapport.

DU KAN FORTSATT REGISTRERE DEG OM DU ØNSKER VAKSINE! 

FRA UKE 31 ÅPNER VI OGSÅ FOR FREMSKYNDING AV TIME FOR DOSE 2.

 

Vi ser med glede at flere av kommunens innbyggere har registrert seg for vaksinering de siste par ukene, noe som gjør at vi ligger an til å få en veldig god vaksinasjonsdekning i Hemnes kommune. Det er imidlertid fremdeles noen hundre innbyggere over 18 års alder som ikke har registrert seg. Det er ikke for sent å registrere deg for vaksinering selv om «din» gruppe allerede har fått et tilbud, men du bør registrere deg så raskt som mulig! (se nedenfor for registreringsinfo).

 

Totalt har nå 2601 personer mottatt første dose vaksine i Hemnes kommune. 1581 av disse har også mottatt andre dose. I tillegg har noen fått vaksine i andre kommuner, disse er ikke med i tallene ovenfor. 

I uke 29 og 30 fikk vi langt flere doser enn først annonsert, i alt mottok vi i disse to ukene 852 doser. Av disse gikk 135 til dose 2 for de som fikk dose 1 i uke 23 og 24 mens resten gikk til dose 1 i gruppe 10 og 11. På grunn av den økte leveransen, er noen doser satt på vent til uke 31.

I uke 31 får vi også en stor leveranse, med hele 366 doser. Vi øker kapasiteten på setting av vaksiner, og dette gjør at vi allerede i denne uken kan åpne noen timer for fremskynding av dose 2. Fra mandag 2.august vil det på Helseboka åpnes for fremskynding av time for dose 2 for alle som til nå har fått dose 1.  Minste intervall mellom dosene er 21 dager, og det vil ikke være mulig å bestille seg time med kortere intervall enn dette. 

Det er foreløpig ikke avklart hvor mange doser vi får tilsendt i uke 32.

Det vurderes fra statlig hold om ungdom på 16 og 17 år også skal tilbys vaksinering, men dette blir neppe før alle over 18 år er fullvaksinerte. Endelig beslutning om dette tas i september. Vi har foreløpig ikke åpnet for påmelding av disse gruppene, og kommer tilbake med mer informasjon når/om dette blir aktuelt. 

 

Det blir ikke stans i vaksinering for avvikling av sommerferie.  

Du må derfor være forberedt på å bli innkalt til vaksinasjon gjennom sommeren og i sommerferien. Det er også viktig å huske at du fortrinnsvis skal få dose 2 i samme kommune som du får dose 1. Dette gjelder både nå og under ferieavviklingen. Det er nå tilrettelagt for at studenter vil kunne få dose 2 i sin studiekommune, men du må registrere deg i Hemnes for å få dose 1 her. Husk å avbestille time til andre dose i Hemnes, dersom du ikke har tenkt å benytte deg av denne. 

 

Selv om dose 1 gir god beskyttelse, er det viktig å huske at man ikke er fullgodt beskyttet før man også har fått dose 2.

REGISTRERING FOR VAKSINE:

Hemnes kommune har gått ut med en oppfordring om at alle som er født i tidsrommet fra og med 1957, til og med 2003, registrerer seg i vaksinekø, også om en ikke ønsker vaksinen

Vi minner om at alle som ønsker tilbud om vaksine, må registrere seg via kommunens hjemmeside. Vi ber også de som IKKE ønsker vaksine om å registrere seg. 

Alle over 18 år (inkludert de som blir 18 ila 2021) og med tilgjengelig BankID kan melde seg på her. 

 

Det er ikke nødvendig å registrere seg på nytt dersom du allerede har fått time til vaksinering, eller venter på å få andre dose.

Vi oppfordrer alle som har Bank ID om å bruke elektronisk påmelding, men dersom dette blir vanskelig, kan du ta kontakt på tlf 908 04 206.  Påmelding finnes her

Vaksinene vi bruker nå er: 

  • Comirnaty fra BioNTech og Pfizer.

Comirnaty fra BioNTech og Pfizer, som vi hele tiden har brukt her i Hemnes, anses å være en trygg og god vaksine med få alvorlige bivirkninger, og de fleste innbyggerne i Hemnes vil kunne få tilbud om denne i løpet av sommermånedene. 

Koronasertifikatet skal bidra til en gjenåpning av samfunnet. Husk at alle land i EU/ EØS beslutter egne regler, og den enkelte bruker av koronasertifikatet plikter å sette seg inn i de reglene som gjelder der en skal bruke sertifikatet (for eksempel ved reise). Dersom opplysninger mangler eller er feilregistrert, kan dette ha konsekvenser for gyldigheten av sertifikatet. Reglene for de ulike EU/ EØS-land finnes på nettsiden Re-open EU.

Sjekk din status, samt spørsmål omkring Koronasertifikat på Helsenorge.no

Vi ber for øvrig alle om å holde seg oppdatert på våre ukentlige statusrapporter, samt følge med i media og på aktuelle nettsider som Helsenorge.no og FHI.no for status på nasjonalt nivå.

Hemnes kommune samarbeider med frivilligsentralen, beredskapsgruppen i sanitetsforeningen og pensjonerte sykepleiere for bistand til vaksineringen.