Besøksverter

Det er nå i gang en ordning med besøksverter på omsorgssentrene.  Vi har til nå fått i gang to personer på Hemnesberget omsorgssenter og en person ved Korgen omsorgssenter. Disse er tilstede på sentrene noen timer pr. uke for å bistå beboerne og skape hygge og trivsel der. Dette er et flott supplement i hverdagen som vil være til glede for mange

Høner i hagene på omsorgssentrene

I løpet av juni kommer det opp et hønsehus med høner i hagene på både Korgen og Hemnesberget omsorgssenter.  Det blir trivelig for de som bor her og evt. kommer på besøk hit. Da kan de observere den aktiviteten som dette bidrar til og noen kan være med på driften av dette. Barnehagebarn inviteres til å komme hit i forbindelse med dette, slik at vi også får dette som en møteplass for generasjonstreff.

Televideo

Det er satt i gang mulighet for å bruke en videoløsning som heter Televinduet på de ulike avdelinger på omsorgssentrene. I dette er det spesielt tilpassede videoer for beboere på omsorgssenter. Det er kommet mange positive tilbakemeldinger etter at vi begynte å bruke denne videoløsningen.

Turtilbud hjemmeboende

For de hjemmeboende eldre som er spesielt utsatt for ensomhet har vi startet med å tilby bussturer. Det har vært en tur både for de i distrikt Korgen/Bjerka/Bleikvassli og distrikt Hemnesberget/Finneidfjord.

Musikkbasert miljøbehandling (MMB)

MMB er et tilbud vi har på omsorgssentrene, der det brukes musikk til å forbedre beboer sin hverdag. Vi jobber med å forbedre dette tilbudet og skal iverksette kompetanseheving for ansatte på dette området.

Handletur og bingo for beboerne ved omsorgssentrene

Handletur til nærbutikken og bingo er i gang for beboerne ved begge omsorgssentrene.

Aktuelt fremover:

  • Besøkshund til omsorgssentrene
  • Besøksgård
  • Flere besøksverter
  • Felles måltider for hjemmeboende eldre
  • Spa-dag for beboerne ved omsorgssentrene
  • Kioskvogn på omsorgssentrene
  • Dataopplæring/kurs/veiledning til hjemmeboende eldre.

 

Mental helse, Pensjonistforeningen og Frivilligsentralen bistår omsorgstjenesten i dette arbeidet og det er vi veldig glad for, flott samarbeidJ