Capture.PNG

Full fart med fiber fra VillmarksNett!


Et spennende samarbeidsprosjekt mellom Hemnes kommune og Hattfjelldal kommune nærmer seg slutten.
Og vi nå den glede av å kunne tilby kunder både bofaste, hytteeiere og bedrifter langs fiber traseen høyhastighets fibertilknytning. 


Hovedtraseen for fiberen går Hattfjelldal- Grubben-Krutå-Varntresk- Hjartfjellnes- Sundsåsen- Røssvassbukt- Kongsdal- Bleikvassli- Korgen, med forgreininger til Leirskaldalen- Halvardalen og Bleikvassli gruber. Det kommunale fibernettet som er fremført i Hemnes og Hattfjelldal har fått det flotte navnet Villmarksnett :)

Er du lei av tregt nett? Vi har løsningen :)

1.jpg

Når du er tilknyttet Villmarksnett får du tilbud om bredband med hastighet på inntil 100/100 Mb/s.  

Vi feirer Villmarksnett med prosjektpris på kr 4500,- inkl mva (ordinær pris 6250,- inkl.mva ) til alle nye private kunder som bestiller fibertilknytning ut året 2016. I denne prisen inngår alt materiell, blåsing, sveising og mottakerutstyret som monteres i hver husstand. Prisen gjelder også for nye kunder i Hattfjelldal sentrum.

Hvorfor fiber:

•    Fibernett er fremtidsrettet og har nesten ubegrenset kapasitet, og vil være i stand til å dekke ditt behov i uoverskuelig fremtid.
•    Fibersignal sendes som lyssignal og påvirkes ikke av støy fra nærliggende kabler og lignende.  Dette betyr stabile og lynraske linjer.
•    Flere og flere tjenester blir overført over internett, for eksempel TV og telefoni.

2.jpg

Hvordan skaffer vi oss fibertilknytning:

•    Bestillingsskjema for din tilknytning og grunneiertillatelser for alle eiendommer du legger ned slangen over må være registrert hos tilhørende kommune før arbeidet kan starte.

Last ned: Bestillingsskjema for fiber - Avtale med grunneier

•    Kunde må selv grave ned slangen eller engasjere egen entreprenør fra tilknytningspunkt til egen husvegg. 
•    Slange og merkeband leveres etter avtale ut fra tilhørende kommune her er det viktig å lese leggeanvisningen nøye før arbeidet starter. Materialkostnader innafor 200 meter fra koblingssted dekkes av tilknytningsprisen, utover denne lengde kommer det et tillegg som må dekkes av kunde (15 kr. meteren inklusive blåsing av fiber). 

Last ned: Leggeanvisning for fiberslange

•    Montør fra Villmarksnett vil komme etter avtale med kunden for blåsing, sveising og tilkobling av fibertilknytningen din.
•    Ta kontakt med aktuell innholdsleverandør av internett og TV (Kostnadene fra aktuelle innholdsleverandører blir det orientert om så snart vi har alle avtaler på plass).

For de som ønsker å knytte seg til, er det viktig å være tidlig ute med bestilling, slik at vi som skal samordne legging av fiber, får litt tid til planlegging og å gjøre de avtaler og bestillinger som er nødvendig.

Ta gjerne kontakt for en hyggelig fiberprat :)

Terje Nilsen tlf 95 72 24 77 Hemnes kommune 
Terje.Nilsen@hemnes.kommune.no
www.hemnes.kommune.no


Siv Sørdal tlf 91 24 29 02 Hattfjelldal kommune
Siv.k.sordal@hattfjelldal.kommune.no
www.hattfjelldal-kommune.no

 

Bestillingsskjema, leggeanvisning og grunneieravtale ligger vedlagt, finnes også på kommunenes hjemmeside og kan utleveres i servicekontorene i begge kommunene.