Hemnes formannskap inviterte til folkemøte om kommunereformen på menighetshuset i Korgen 29.10. kl. 19.00.

Et trettitalls innbyggere hadde møtt opp for å få mer inngående informasjon, stille spørsmål og komme med sine kommentarer til reformprosessen.

Rådmann Amund Eriksen orienterte om utredningsoppdragene der Hemnes kommune har vært involvert i begge retninger - både nord- og sørover. Seniorrådgiver Håkon Økland orienterte om "Vefsn-alternativet", en eventuell sammenslåing av Grane, Hatfjelldal, Hemnes og Vefs til en kommune med Mosjøen som kommunesenter, Mens ass. rådmann i Rana orienterte om "Nord-Helgeland-alternativet med Hemnes, Lurøy, Nesna, Rana, Rødøy og Træna som deltagere og Mo i Rana som kommunesenter. Utredningene er omfattende, så det var hovedmomentene som ble presentert for forsamlingen. Presentasjonene kan du se her: Vefsn-alternativet ;   Nord-Helgeland-alternativet.

Ordfører Christine Trones orienterte om formannskapet sin innstilling til kommunestyret om å avslutte prosessen og satse på å gå videre som egen kommune, og bakgrunnen for den.

Det kom både spørsmål og engasjerte innlegg fra forsamlingen, og tilbakemeldingene var entydige om at kommuneslåing ikke burde være aktuell politikk for Hemnes kommune sin del.