Forskrift om permisjon fra pliktig grunnskoleopplæring i Hemnes kommune

§ 2-2, fjerde ledd, i ny opplæringslov regulerer at kommunen kan gi permisjon fra opplæringen. Lengden på permisjon fastsettes i lokal forskrift.

Forslag til lokal forskrift

Forskrift om skole- og feriedager (skoleruta) 2024-2025, 2025-2026 og 2026-2027 i de kommunale grunnskolene i Hemnes kommune

§ 14-1, andre ledd, i ny opplæringslov regulerer skoleruta. Hemnes kommune følger, som tidligere, Nordland fylkeskommune sin skolerute. Dette har sammenheng med gjennomføring av skoleskyss. Siden Nordland fylkeskommune har laget forskrifter for sin skolerute helt til og med skoleåret 2026-20207, gjør Hemnes kommune det samme

Forslag til lokal forskrift

Forskrift om hovedmål i de kommunale grunnskolene i Hemnes kommune

§ 15-2 i ny opplæringslov setter krav til forskrift om hovedmål ved den enkelte skole.
Forslaget er at alle skolene i kommunen skal benytte bokmål som hovedmål.

Forslag til lokal forkrift finnes HER

Forskrift om skolefritidsordningen i Hemnes kommune

§ 4-5 i ny opplæringslov regulerer skolefritidsordningen. Femte ledd i loven beskriver innholdet i den lokale forskriften. Forslaget til forskrift for SFO er utarbeidet i tråd med lovkravet og de nåværende vedtektene er i stor grad videreført.
I tillegg til forslaget til forskrift, legges det også ut en lenke til de nåværende vedtektene.

Forslag til lokal forskrift finnes HER

Nåværende reglement finnes HER

Forskrift om skoleregler og skoledemokrati i Hemnes kommune

§ 10-7 i ny opplæringslov gir hjemmel for å lage forskrift om skoleregler og skoledemokrati. Nåværende regler for orden og oppførsel i skolene i Hemnes er i stor grad videreført, men er justert for nye paragrafer i loven. I tillegg til forslaget til forskrift legges det også ut en lenke til de nåværende reglene.

Forslag til lokkal forskrift finnesHER

Nåværende reglement finnes HER