Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Høring og offentlig ettersyn - detaljregulering for Markusmoen

Teknisk- og miljøutvalget vedtok 26.11.2020 sak 36/20 at detaljregulering for Markusmoen sendes på høring og legges ut til offentlig ettersyn. Dette i henhold til plan- og bygningsloven § 12-10.

Bakgrunn for saken:

Den 12.12.2019 ble det varslet om oppstart av planarbeid for Markusmoen. Dette som følge av planlegging av ny felles barnehage i Korgen. Frist for å komme med uttalelse ble satt til 15.01.20. Ekstern arkitekt har nå sendt inn situasjonsplan og planforslag er utarbeidet. Planen legger til rette for etablering av ny barnehage i Korgen, samtidig som arealformål og bestemmelser tilpasses dagens situasjon. Detaljregulering for Markusmoen erstatter reguleringsplan for Markusmoen I (1979) og Markusmoen II (1986). 

Området er avklart i overordnet plan og det kreves derfor ikke konsekvensutredning etter plan- og bygningsloven §§ 4-1 og 4-2.

Området omfatter i dag eksisterende barnehage, boligbebyggelse, idrettsanlegg og undervisning, samt tilknyttet infrastruktur. Planforslaget vil ikke medføre store endringer fra dagens situasjon. Nye arealformål det legges til rette for er ny tomt til felles barnehage i Korgen og kombinert bebyggelse og anleggsformål. Dette formålet er lagt inn med bakgrunn i at flerbrukshall er tenkt etablert i området. Dersom dette ikke blir realisert er det muligheter for at deler av arealet vil i et slikt tilfelle kunne benyttes til andre formål. 

Innspill til planforslaget:

Frist for å komme innspill settes til 11.01.2021. Innspill sendes postmottak@hemnes.kommune.no eller Hemnes kommune, Sentrumsveien 1, 8646 Korgen. For mer informasjon kontakt saksbehandler Karl-Johan Lenningsvik på e-post karl-johan.lenningsvik@hemnes.kommune.no eller telefon 414 52 254. 

 

Alle dokumenter i saken:

1G Plankart.pdf

1G Reguleringsbestemmelser.pdf

1G Planbeskrivelse med ROS-analyse.pdf