Ellen Mari Johansen har akkurat begynt i jobben som enhetsleder helse. Det lå tidlig i kortene at hun ville velge den veien.- Jeg begynte på vernepleien fordi jeg ville hjelpe mennesker med å mestre dagliglivet sitt. Å se hele mennesket og hjelpe mennesker til å leve så godt som mulig ut i fra egne premisser, er viktig for meg.

Ellen Mari vokste opp på Selfors i Mo i Rana, bodde ett år i Rjukan, flyttet så til Korgen. Dro deretter til Bergen etter allmennfag, og var innom Botswana en liten tur, før hun dro til Oslo for videre studier. Hun møtte Espen som er hennes samboer. Ellen Mari startet å jobbe som vernepleier i et bofellesskap og ble deretter leder i miljøtjenesten i Hemnes kommune. - Jeg har stortrivdes i jobben, sier Ellen Mari og legger til: - Jeg har jobbet med flinke medarbeidere, fått utviklet meg som leder og samtidig dratt nytte av min kompetanse som vernepleier.

Hun ble oppfordret til å søke på jobben som enhetsleder helse, og tenkte at det var på tide å gjøre noe nytt etter femten år som leder i miljøtjenesten. - Stillingen virket spennende med nye oppgaver og utfordringer.  Samtidig ville jeg få muligheten til å jobbe i samme organisasjon som jeg kjenner godt og har trivdes å jobbe i, legger hun til. Ellen Mari er nå i et utdanningsløp med helseledelse, og har i tillegg tatt et mellomlederprogram for en tid tilbake.- Som leder i helse kan jeg, sammen med flinke fagfolk, fortsatt være med å påvirke hverdagen til mennesker ved å jobbe for faglig forsvarlighet og kvalitet i tjenestene, avslutter Ellen Mari Johansen.