Vaksinering av helsepersonell

Det er FHI som gir råd til regjeringen om hvilke grupper som skal anbefales vaksinasjon, og i hvilken rekkefølge de skal prioriteres så lenge det er mangel på vaksine. Fra uke 2 ble det bestemt at helsepersonell skal vaksineres parallelt med eldre og sykehjemsbeboere, og at 20 % av kommunens tildelte vaksiner kan brukes til helsepersonell.

Hemnes kommune mottar ikke et likt antall vaksiner fra uke til uke, dette varierer utfra tilgangen i landet generelt.

Det er kommuneoverlegen gir råd om hvem som skal prioriteres først av helsepersonell i Hemnes kommune.

Prioriteringene blir gjort etter FHI`s gjeldende kriterier:

  1. Helsepersonell som arbeider innen essensielle tjenester, og som er kritisk vanskelig å erstatte.
  2. Har direkte pasientkontakt hvor smitte med Covid-19 fra pasient er en risiko (altså smittet pasient).

Dette innebærer at det ikke er alle ansatte i omsorgstjenesten som vil få vaksine tidlig på året, og alle vil ikke få den samtidig. Kommunen mottar hetteglass med vaksiner (6 stk pr hetteglass), når hetteglasset er åpnet og blandet ut bør vaksinen settes så fort som mulig.

Selv om prioriteringene er lagt på forhånd, utfra gitte kriterier og utfra hvor mange vaksiner vi får fra uke til uke, kan det skje uforutsette hendelser underveis som gjør at prioriteringene der og da blir endret.

Dersom du er en av de ansatte som ønsker vaksine, og du er så heldig at du er blant de første prioriterte, bør du få vaksinen satt når du får tilbudet om det, også om det er på kort varsel.

Med hilsen

Kari Lillebjerka
Enhetsleder - Helse og omsorg