Hemnes kommune vil sommeren 2014 ha åpen turistinformasjon i perioden 16. juli til 17. august.

Turistinformasjonen vil holde hus i lokalene til Hemnes Turistforening i sentrum av Korgen og betjenes av unge, trivelige og språkkyndige turistverter. I tillegg til å få god informasjon om hva som skjer og tilbys i Hemnes og ellers på Helgeland, vil det være mulig å leie stegjern og låne nøkler til Turistforeningens hytter. Det vil også være salg av kamkake, Okstindboka, Hemnes Turistforenings egne produkter m.m.

Åpningstider er fra 09:00 – 12:00 og fra 14:00 - 18:00 på hverdager.
I helgene er det åpent fra 09:00 – 12:00.
Turistvertene kan nås på telefon 48 29 58 11 i åpningstiden.

Turistvertene vil også være å finne ved servicebedriftene i Korgen og på Bjerka enkelte dager og kvelder i denne perioden. Der skal de dele ut litt informasjon om Hemnes, samt gjennomføre en spørreundersøkelse i forbindelse med prosjektet Okstindan natur- og kulturpark.

Ordfører Kjell Joar Petersen-Øverleir sier han er glad for at man via parkprosjektet kan få prøve ut en turistinformasjon i Hemnes Turistforening sine lokaler og at den blir betjent av unge språkkyndige turistverter som også skal oppsøke turistene på naturlige stoppesteder. "En slik type turistinformasjon er noe vi har jobbet for stund, og det skal bli spennende å se hvilken respons det blir på dette prøveprosjektet", uttaler han. 

I Hemnes - kommunen med skaperglede mellom smul sjø og evig snø – foregår det masse spennende sommeren 2014: Sommerkonsertene i Brygfjelldalen på fjellgården Inderdalen, Hemnesjazz på idylliske Hemnesberget, åpning av Rabothytta, Okstindan Fjellmaraton, Kamkakefestival i Bleikvasslia… m.m. Alt dette og mer til, finner du informasjon om på www.hemnes.kommune.no. Ytterligere informasjon blir tilgjengelig på turistinformasjonen.

Vi ønsker alle, både lokale og tilreisende, en trivelig sommer i Hemnes og hjertelig velkommen innom turistinformasjonen!

Vennlig hilsen
Marit Valla
Bygdeutvikler i Hemnes kommune
Mobil: 954 76544