Hemnes kommune har i dag søndag 5. desember 2021 fått beskjed om at to som hadde tilknytning til juleballet som ble arrangert av skolen på Hemnesberget fredag 3. desember, har testet positivt for covid-19 ved hjemmetest. Ettersom det var mange tilstede her ønsker Hemnes kommune å oppfordre alle til å være ekstra varsom ved symptomer og å teste seg.

Vi ber også om at alle som deltok på fotballturneringen i Hemneshallen lørdag, samt ungdomsklubben i Korgen på fredag, også er ekstra oppmerksomme i tiden fremover.

Vi henstiller til at alle ivaretar smittevern, og at de som har symptomer på luftveisinfeksjon eller tror de kan være smittet av covid-19, må teste seg.  Hemnes kommune deler ut hurtigtester på legesentrene og på servicetorget til kommunen, mellom kl 10:00 og 14:00 alle hverdager. 

Hvis du har tatt en hurtigtest som ble positiv, skal du sende epost til positivhjemmetest@rana.kommune.no. Da vil du få nærmere informasjon om hvordan du skal forholde deg. Husk å oppgi navn og telefonnummer i e-posten, slik at smittesporingsteamet kan ringe deg. 

Takk for at dere bidrar i dugnaden for å begrense smittespredningen i kommunen vår.