nav.png

NAV Hemnes setter søkelys på jobb og kjærlighet

10. juli arrangerer NAV Hemnes Arbeidssøkerverksted // Jobb og Kjærlighet på Korgen Samfunnshus. 

Programmet inkluderer foredrag fra representanter fra Nortura, Adecco og omsorgstjenesten i Hemnes kommune.  Oddmar Sjåvik fra Karrieresenteret er også engasjert for å fortelle om deres tilbud innen karriereveiledning.  Programmets tittel stammer fra navnet på foredraget til NAV leder Andrew Amundsen,

 

- Jeg sammenligner prosessen med å søke jobb med noe de fleste har erfaring med, nemlig å tiltrekke seg en partner.  Mange av de samme prinsippene gjør seg gjeldende, sånn som å være lyttende til andres behov, å få frem ens positive egenskaper, og ikke minst å stå på når motstand melder seg, forteller NAV lederen.

I tillegg til å være et tilbud til sine brukere, stiller NAV Hemnes en åpen invitasjon til alle innbyggere i kommunen som ønsker å delta.  Amundsen mener programmet er relevant for mange, også de som ikke har et forhold til NAV fra før.  Studenter og elever, de som ønsker mere arbeid eller de som ønsker å skifte arbeidgiver er aktuelle målgrupper.

Det er blitt vanlig å skifte jobb flere ganger i løpet av en yrkeskarriere.  Hvor effektiv man er som arbeidssøker vil derfor være avgjørende for hvilke muligheter som byr seg for den enkelte, og har stor betydning for hvorvidt man oppnår sine yrkesmål, sier Amundsen.

Amundsen beskriver arbeidssøkerverkstedet som det første steget i NAV-kontorets strategi for å synliggjøre sin rolle som en sentral aktør i lokalsamfunnet.  Med tilbud som er åpen for alle ønsker de å nå flere, og er opptatt av det forebyggende aspektet.

Arrangementet avvikles på Samfunnshuset i Korgen onsdag 10. juli og inkluderer lunsjservering.  Påmelding skjer pr e-post til andrew.b.amundsen@nav.no.  Tilbudet er gratis.

Kontaktperson Andrew Amundsen tlf 414 71 586 eller andrew.b.amundsen@nav.no

 


 

Program Arbeidssøkerverksted // Jobb og kjærlighet

Korgen Samfunnshus // onsdag 10. juli // kl. 9.30 – 15.00

 

 

8.45 - 9.30      Registrering

 

9.30 - 9.45      Åpning v/ NAV leder Andrew Amundsen

 

9.45 - 10.15    Presentasjon // Muligheter og krav innenfor omsorgsyrker

Kari Lillebjerka, enhetsleder for omsorgstjenesten i Hemnes kommune, forteller om hvilke krav som stilles til arbeidstakere i tjenesten, og hvilke muligheter som ligger innenfor omsorgsyrker fremover.

 

10.15-10.45    Bedriftspresentasjon // Nortura Bjerka

Personalleder i Nortura Kurt Ove Mikalsen forteller om hvilke personlige egenskaper arbeidsgivere ser etter når de skal rekruttere arbeidskraft.

 

10.45-11.00    Pause

 

11.00-12.00    Foredrag // Jobb og kjærlighet, del 1

NAV leder Andrew Amundsen i NAV Hemnes gir innspill om hvordan man kan gjøre seg attraktiv for et av livets viktigste partnere: potensielle arbeidsgivere.

 

12.00-12.45    Lunsj

 

12.45-13.15    Bedriftspresentasjon // Adecco

Birgitte Skjefstad forteller om bemanningsbyråers fordeler og hvordan de kan være et godt alternativ til ordinære arbeidsgivere.

 

13.15-14.00    Presentasjon // Alle har en karriere

Karrieresenteret gir veiledning og informasjon om yrker og utdanning til innbyggere i regionen.  Rådgiver Oddmar Sjåvik fra Karrieresenteret forteller om veien mot en karriere.

 

14.00-14.10    Pause

 

14.10-15.00    Foredrag // Jobb og kjærlighet, del 2

NAV leder fortsetter med sitt foredrag og trekker linjene mellom jobb og kjærlighet.

15.00               Avslutning