romania_200x268.jpg

Før jul fikk elevene se portrettdokumentaren "Fra Hemnes til Tulcea" som handler om Turid Thesen fra Hemnesberget og den jobben hun gjør for fattige på landsbygda i Romania. http://www.ranablad.no/video/article3766892.ece

Elevene ble opprørte over det de fikk se og begynte å lure på om det var noe de kunne gjøre. Etter å ha pratet med Turid på telefonen, ble vi enige om at vi skulle samle inn julegaver som hun skulle ta med seg nedover den 22/12. Alle klassene ble til slutt med på prosjektet og elevene kom på skolen med både leker, klær og sko som var så godt som nye. Mange hadde også kjøpt inn både godterier, hygieneartikler, ullundertøy, klær og leker som de ville gi bort.

Etter at alle gavene var sortert og pakket inn stod vi igjen med fem fulle flytteesker med julegaver. Sikkert bortimot 200 gaver. Gavene ble levert til Turids lager på Selfors og har nå forhåpentligvis fått nye eiere.

Dette prosjektet syntes både elever og lærere var meningsfylt og tankevekkende og vi håper at dette kan bli en tradisjon i årene som kommer.

Les om hvordan gaveavleveringen gikk på ranablad.no