IMGP3071.jpgTorsdag den 12. juni var det Internasjonal Bygdekveld på Samfunnshuset i Korgen. Det var Hemnes kommune, i samarbeid med Hemnes Frivilligsentral, som sto som arrangør av denne andre Internasjonale Bygdekvelden i regi av kommunens Bolyst-prosjekt.

Kvelden startet med at de fremmøtte måtte gå bort til et stort verdenskart og plassere et lite navneflagg i sitt hjemland. Tilslutt sto det flagg både i Eritrea, Russland, Tyskland, Serbia, Island, Japan, Norge og Sverige. Etter at ordføreren hadde ønsket velkommen med en, for anledningen, egenkomponert sang, samt at noen særegenheter ved hvert av landene var presentert, var det duket for å smake på alle de forskjellige rettene som kveldens deltagere hadde tatt med seg.

"Potluck" kalles det på engelsk når man møtes slik og alle tar med seg et bidrag til en felles buffet. Her var det alt fra nydelig sushi og moussaka, til smørgraut, raksfisklefser og kamkake. Etter maten var det duket for en liten "arbeidsøkt" hvor de fremmøtte fikk anledning til å gi uttrykk for hvordan de opplever Hemnes og hvordan de selv eventuelt ønsker å bidra med noe fra sin kultur. Her ble det interessante diskusjoner og tilbakemeldinger som er verdt å ta med seg.

Underholdningen denne kvelden ble besørget av tre flotte "internasjonale" ungdommer; Georg Larsen med røtter i Russland, Grischa Behsen med røtter i Tyskland og Iva Dimitrievic med røtter i Serbia. Det ble en trivelig kveld og konklusjonen var at dette måtte gjentas! Og da er det jo bare å ønske folk fra alle de 34 nasjonene i Hemnes hjertelig velkommen når neste Internasjonale Bygdekveld blir arrangert til høsten.