Internasjonal Bygdekveld 12 02 14Foto Bjørn-Terje Nilssen (27)_500x331.jpg

Våre nye innbyggere, i stor grad flyktninger, bød på spennende smaksopplevelser fra Somalia, Thailand, Eritrea, Kroatia, Palestina og Afghanistan. De inviterte også til å smake på nykokt Eritreisk kaffe, og bød opp danseglade nordmenn til å svinge seg til fengende musikk fra Eritrea og Somalia. Ellers fikk de over 130 oppmøtte med seg en interessant presentasjon av landene flyktningene kommer fra, samt betraktninger om hvordan man kan bidra til en god integrering. Flere unge, lokale utøvere bidro med sang og musikk, bl.a. med sangen «Sommerfugl i vinterland». Vi fikk også oppleve imponerende pianospill av 18 år gamle Alexandru Podasca, innflyttet Hemnesværing fra Romania. I tillegg fikk en del lokal lag og foreninger anledning til å presentere seg og sine aktiviteter.

Arrangementet var åpent for alle og lokalbefolkningen uttrykte at de både var mette, fornøyde og beriket etter en vellykket kveld, og at de var glade for å treffe flyktningene på en slik arena. Det var meget godt oppmøte blant flyktningene, og de uttrykte glede over at det endelig ble stelt i stand et slikt arrangement.
Hemnes kommune vil rette en stor takk til alle som bidro til at denne kvelden ble en suksess! Det lå en imponerende mengde forberedelse bak fra mange aktører, og det setter vi stor pris på! 


Internasjonal Bygdekveld 12.02.14Foto Bjørn-Terje Nilssen (45)_500x331.jpg


Neste Internasjonale Bygdekveld vil bli arrangert på vårparten, men denne gangen kun for arbeidsinnvandrere og deres familier. Til høsten vil det bli arrangert en tredje kveld, der flyktningene og arbeidsinnvandrerne vil bli presentert for lokal kultur og matkultur.

Se for øvrig link til bildeserie fra den Internasjonal Bygdekvelden i Rana Blad http://www.ranablad.no/bildeserier/fritid/article7171614.ece?start=0 og pdf av Avisa Hemnes sin omtale av kvelden.

Bilder: Bjørn Terje Nilssen