På ettermiddagen 10. mars ble Hemnes kommune informert om at en bussjåfør fra Boreal har blitt testet for Koronaviruset og satt i karantene. Bussjåføren har ikke oppholdt seg på noen av de utsatte områdene som folkehelseinstituttet (FHI) har definert som risikoområder. Bussjåføren har kjørt skoleelever i Hemnes kommune.

Kommuneoverlegen i Hemnes har gjort vurderinger om å avvente situasjonen inntil prøveresultatene foreligger (3-5 dager). Det oppfordres til normal drift ved skolene, men med ekstra fokus på hygienetiltakene som er iverksatt.

Dersom man mistenker at man kan være smittet av viruset og har minst ett av følgende symptomer:

  • Hoste
  • Kortpustethet
  • Feber, og som i løpet av de siste 14 dagene før symptomdebut oppfyller minst ett av følgende kriterier:
  1. Har vært i områder med vedvarende spredning (fastlands-Kina.  Hong Kong, Singapore, Japan, Iran, Sør-Korea og regionene Regionene Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna, Piemonte, Valle d’Aosta, Liguria, Marche, Trentino-Alto Adige, Friuli Venezia Giulia, Toscana, Umbria og Abruzzo i Italia og Tirol i Østerrike). I andre land hvor det er påvist smitte, er det ingen eller svært begrenset smittespredning innenlands og disse regnes derfor ikke som områder med vedvarende spredning.
  2. Har vært i nærkontakt med et bekreftet tilfelle av Coronavirus-infeksjon.
  3. Har pleiet/behandlet en pasient, håndtert prøvemateriale fra eller på annen måte hatt tilsvarende nærkontakt med en person som er bekreftet syk med Coronavirus-infeksjon.
  4. Har vært på reise utenom Norden og er ansatt i helsetjenesten med pasientnært arbeid (inkludert studenter).
  5. Har vært på reise utenom Norden og er innlagt i helseinstitusjon

Skal man kontakte sitt legesenter:

Korgen: 75197090

Hemnesberget: 75197400

Utenom åpningstid legevakta: 116117

MAN SKAL TA KONTAKT PER TELEFON OG IKKE MØTE OPP VED NOEN AV LEGESENTRENE!


Kommuneoverlege
Robert Novak