Natre

Hemnes kommune mottok i går den nedslående nyheten om at morselskapet til Natre Vinduer AS, Dovista Norge, har lagt frem forslag om mulig nedleggelse av Natre på Hemnesberget. Ordføreren er kritisk til forslaget om nedleggelse. Samtidig ønsker han å gjøre oppmerksom på at kommunen vil gjøre sitt beste for å bistå bedriften i å belyse samfunnsmessige konsekvenser, før saken skal endelig behandles innen utgangen av september. Vi har også god dialog med blant annet Nordland fylkeskommune og lokale samarbeidspartnere som Venture North for å vurdere alle muligheter.

 

Fortescue

Ordfører observerer at det råder usikkerhet rundt ny aktivitet fra selskapet Fortescue. I lukket møte med Formannskapet som næringsutvalg 9. august ble vi orientert om at selskapet ser på flere lokaliteter i Hemnes.

Før Fortescue gikk i dialog med grunneiere på ny lokalitet, ønsket de å informere Formannskapet og få eventuelle innspill. 

Ordfører stiller seg positiv til fremgangsmåten så langt, og har ikke hatt ønske om offentliggjøring og folkemøter før kontakten med grunneierne ble etablert.

Formannskapet har gitt uttrykk for at det i forlengelsen forventes god offentlig informasjon. Forhold som er av privatrettslig karakter kan det ikke forventes full offentlighet rundt. Dersom alt ligger til rette for det, kan det startes planprosess hvor konsekvenser blir belyst og hvor innbyggerne og andre får mulighet til å komme med innspill.