Background copy.png

Hvem som helst kan foreslå kandidater. Det sendes en liste over alle fra hvert fylke som er nominert, så velger fylkene sin kandidat som dermed blir fylkesvinner. Av fylkesvinnerne velges det ut noen kandidater som går til finale - og vinner kåres på God Morgen Norge på TV2.

Bleikvassli Bygdelag er kåret til årets fylkesvinner i Nordland, og vil motta et diplom som tegn på det. Hild-Marit Olsen, fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, vil stå for overrekkelsen på et eget arrangement i Bleikvasslia den 11. desember. 

Det var Katrine Fløtnes som sendte inn tips om at Bleikvassli Bygdelag fortjente prisen, og hennes begrunnelse var følgende:

Bleikvassli Bygdelag har bidratt til at ei lita og avsides bygd som mistet de fleste arbeidsplassene ikke har opplevd fraflytting. I mangel på et samlingssted har de restaurert den gamle skolen og gjort denne til et mye brukt samlingssted med historisk sus. De har bl.a. løftet fram lokal historie ved å bygge en autentisk samisk køte og de har eget helårs bakstehus for den lokale spesialiteten kamkaka. Her har de også lagt til rette for at ungdom har fått sommerjobb og opplæring i dette tradisjonsrike håndtverket. Bleikvassli Bygdelag har også utviklet barnas natursti og lagt til rette et flott anlegg som stimulerer til friluftsliv. Dette er brukt av skole, barnehage og til fjellcamp for barn. De har utvist helt spesielle evner til samarbeid og av mye annet de har gjort for å realisere alle sine gode prosjekter, er rivning av et skolebygg og gjenbruk av materialer til eget bygg et eksempel på en ekstraordinær dugnadsvilje. 

Hemnes kommune er stolte og glade for at Bleikvassli Bygdelag har mottatt denne prisen. Den har de virkelig fortjent, og dette er nok et eksempel på at man i Hemnes kommune finner stor skaperglede mellom smul sjø og evig snø.