I helga mottok kommunedirektøren en oppdatering fra Fortescue som fortsatt er på jakt etter egnet areal i Hemnes. De ønsker å være restriktive med konkrete opplysninger for å ivareta privatlivets fred og gjensidig fortrolighet, men velger likevel å sende en oppdatering for å gjøre kommunen oppmerksom på at det fortsatt foregår forhandlinger og at en framtidig produksjon i Hemnes fortsatt er i selskapets interesse.
Kommunedirektøren ønsker ikke å kommentere henvendelsen, men velger likevel å legge den ut i sin helhet under:

«Fra Fortescue Norge v/landsjef Thor Magnus Rovik til Hemnes kommune v/kommunedirektør Amund Eriksen

Fortescue fortsetter arbeidet med å vurdere flere lokaliteter i Hemnes for å kunne avgjøre om de er egnet for etablering av produksjon av grønt hydrogen og grønn ammoniakk. Dette arbeidet omfatter samtaler og oppfølging med grunneiere med sikte på å avdekke om grunnlag for overtakelse av aktuelle områder er til stede. For å sikre privatlivets fred og gjensidig fortrolighet kan ikke Fortescue ytterligere kommentere detaljer som omfatter privatrettslige forhold og avtaler.

I dette arbeidet hører vi på, og tar med oss tilbakemeldinger og innspill fra media og andre kanaler. Jordvern og sikring av jordbruksareal er et overordnet hensyn i arealforvaltningen, og Fortescue vil sammen med lokale og regionale myndigheter finne løsninger som ivaretar dette på en god måte.

Dette er pågående standardprosesser ved valg av områder for utbygging. Det involverer en rekke hensyn, slik som tilgjengelighet av egnede areal, nærhet til eksisterende infrastruktur, vannkilder, nettforbindelse, topografi, lokalmiljø og omkringliggende samfunn.

Fortescue vil fortsette vårt engasjement i lokalsamfunnet – vi vil oppdatere status og framdrift så snart dette er mulig, og vi tar gjerne imot tilbakemeldinger og innspill på det vi holder på med.»