I Hemnes kommune satser vi på å øke den digitale kompetansen blant eldre, for å mestre eget liv og bidra til deltakelse i samfunnet.

I en gjennomsnittsdag er de fleste innom internett. Enten vi leser digitale aviser, snakker med familie og venner på sosiale medier, betaler regninger eller benytter oss av digitale helseplattformer. Digitale tjenester kan være til god hjelp, men kan også oppleves som utfordrende. Behovet for å styrke digitale ferdigheter i dagliglivet gjelder alle i alle aldersgrupper.  

Det er slik, enten vi ønsker det eller ikke at samfunnet blir mer og mer digitalt. Hemnes kommune ønsker å tilby opplæring, veiledning og kurs for de som ønsker det innenfor dette temaet.

Innbyggerundersøkelsen som ble gjennomført i 2021, satte fokus på transport og fremkommelighet, boliger, sosiale møteplasser og aktiviteter på tettstedene. I denne undersøkelsen ønsker kommunen å finne ut hvordan det ligger an med eldres digitale ferdigheter og behov.

Derfor har vi utarbeidet en spørreundersøkelse for å kartlegge den nåværende digitale kompetansen og dine ønsker om hvordan å styrke den. Målgruppen for denne undersøkelsen er alle som ønsker å forbedre sin digitale kompetanse, i første rekke innbyggere over 70 år.

Hvor kan du levere ditt svar?

  1. Det er mulig å besvare denne spørreundersøkelsen på nett. Du finner spørreundersøkelsen på kommunens Facebook- og hjemmeside Lenke til nettundersøkelsen:  https://forms.office.com/e/s2dLk0dE9E
  2. Utfylt skriftlig skjema bes levert til ett av følgende steder: Coop Prix Hemnesberget, Coop Prix Bjerka, Coop Extra Korgen, Coop Prix Bleikvassli, Servicekontoret på Rådhuset Korgen innen 15. august 2023
  3. Skjemaet kan også sendes i posten til: Hemnes kommune v/Christine Jensen, Sentrumsveien 1, 8646 Korgen.

Har du flere spørsmål?

Har du spørsmål vedrørende spørreundersøkelsen kan du kontakte Christine Jensen på telefon 476 29 537 eller e-post christine.jensen@hemnes.kommune.no