Lisa-Mari Pedersen, har vært ansatt i kommunen som arealplanlegger siden slutten av august.

Hun studerte samfunnssikkerhet og miljø ved universitetet i Tromsø, og har blitt vant med vær og førehold her nordpå. Hun er opprinnelig fra Sarpsborg. Lisa-Mari trives godt, og gleder seg til å flytte inn i leilighet i Korgen i slutten av november.

I fritida spiller hun håndball på Hemnesberget og så går hun tur. Lisa-Mari har kjæresten i militæret, så det passer bra med jobb i Hemnes. - Den største overgangen fra studentlivet, er mindre stress, forteller hun. - Det går faktisk an å legge fra seg jobben når du kommer hjem! Dessuten er det økonomisk positivt da, legger hun til.

Elizaveta Shelekhina begynte så sent som 24. oktober som arealplanlegger i kommunen. Hun kom til Norge i 2019, og snakker allerede tilnærmet flytende norsk. Hun er født i Murmansk, studerte vannforvaltning i Praha, tok master ved Universitetet i Stavanger i by- og regionplanlegging, og bor nå på Selfors med sin tsjekkiske  samboer.

Hun er en språkmektig dame som snakker både russisk, tsjekkisk, engelsk og norsk.

Hun har drømt om å bosette seg i Norge siden hun var liten, stadig vekk dro familien på tur fra Murmansk  til Kirkenes! – Det var jo bare 20 mil, ler hun. - Og veien der var stort sett helt rett, ikke som her i Norge!

I fritiden liker hun å gå tur, bake surdeigsbrød og strikke. Hun liker også  godt å klatre.

Både Lisa-Mari og Elizaveta jobber med konsekvensanalyse for diverse plansaker i kommunen, og  ser fram til fortsettelsen.