webIMG_1696.jpg

Tavla ble satt opp i forbindelse med stedsutviklingsprosjektet i sentrum av Korgen, hvor Hemnes kommune ved Odd Arne Stien har vært prosjektleder. Jarl Valåmo har gjort en veldig fin jobb med grunnarbeidet og brosteinslegging, og har i tillegg på eget initiativ bygd opp et par fine benker i tilknytning til tavla.

Selve tavla er utviklet av arkitekt Robin Søderkvist fra Tanken Arkitektur på Hemnesberget, i tett samarbeid med Hilde Sletten fra Sletten Grafisk på Hemnesberget samt Jan Arnold Holmstrand og hans team ved Hasvo i Korgen. Alle har lagt ned en veldig stor innsats for å komme i mål med dette prosjektet innenfor rammene som var gitt, og vi er stolte over å ha så kreative og flinke bedrifter i kommunen.

Sletten Grafisk har stått for fasadeutvikling og utforming av utstillingsvinduer, samt grafikk og layout. Hasvo har vært med å utvikle detaljer, bygget elementene, lyskassene og stått for trykk og montering av skilt. Bildene som er brukt er i hovedsak tatt av den franske fotografen Fabrice Milochau.

I utformingen av tavla er det tatt utgangspunkt i silhuetten av Oksskolten, Okshornet og Svartfjell. De tre toppene er fordelt på to vegger som er vinklet for å gi tavla stabilitet, samt å etablere rom og nisjer. ”Oksskolten” er plassert foran ”Okshornet” og mellom dem er det en passasje som inviterer besøkende til å gå gjennom og rundt tavla. Både fremsiden og baksiden er utnyttet til informasjon og foto fra Hemnes Kommune. Det er lagt vekt på å etablere et utendørsgalleri, hvor lokale og tilreisende kan få informasjon og hente inspirasjon til å ta i bruk de ulike tilbud og fasiliteter kommunen har å by på. Tekst- og bildeflatene kan lett byttes ut, og tavla vil bli delvis oppdatert hvert år.

Hemnes kommune er veldig fornøyd med resultatet og retter en stor takk til alle som bidro til å gi oss dette fine monumentet!