Elisabeth.png
Foto: Helene Kjærgaard Kleiveland

Årets entreprenørskapslærer 2014

Elisabeth Møllevik Skjæran fra Hemnes sentralskole i Nordland er kåret til Årets entreprenørskapslærer 2014. Prisen ble delt ut av Kommunal og moderniseringsminister Jan Tore Sanner under Hovedorganisasjonen Virkes årskonferansemiddag 5. november.

Elisabeth kopler entreprenørskap til karriereveiledning der elevene fra 1 – 10 trinn får oppleve "virkeligheten" gjennom over 20 ulike aktiviteter i samarbeid med lokalt arbeids- og samfunnsliv. Dette har blitt til en egen karriereplan på skolen. God karriereveiledning gir bedre valg for barn og unge.

I juryens begrunnelse står det blant annet følgende:
Årets entreprenørskapslærer har siden 2008 jobbet med entreprenørskap og karriereveiledning ved Hemnes sentralskole. Hun har videreutdanning i pedagogisk entreprenørskap, der hun gjennom
studiet dannet enkeltpersonforetak og ga ut en barnebok med tegn til tale.

Elisabeth kopler karriereveiledning til et bredt spekter av samarbeid med lokalt arbeids- og næringsliv. Dette gir et bredt perspektiv i karriereveiledning gjennom flere karriereveiledningsaktiviteter, utover selve karriereveiledningssamtalen. Det har gitt stor synlighet i rådgivernettverk i fylket, næringskonferanse i Bodø, Entreprenørskaps konferanse i Tromsø og Skandinavisk konferanse ”Gemensama vegar” i Lycksele. Karriereplanen ble i 2011 for første gang evaluert av elevene i samarbeid med NTNU i Trondheim med et samlet bilde av både karriereveiledning, læringstrykk og trivsel i skole og som nye elev i vgs.

 

I samarbeid med Ungt Entreprenørskap har hvert fylke nominert en kandidat til prisen etter følgende kriterier:

  • Godt samarbeid med næringslivet.
  • Evne til å engasjere elever.
  • Evne til å se muligheter og gjøre noe med dem!
  • Evne til å skape en kultur for innsats, engasjement og inspirasjon.

Juryen har bestått av administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap, Anne Kathrine Slungård, og administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke, Vibeke Hammer Madsen