"Dette har vi jobba for lenge, og det er godt å se at dette arbeidet nå har gitt resultater", jubler en glad Christine Trones, som i skrivende stund er i Oslo, hvor det nettopp er avslørt hvor traseene for årets Arctic Race of Norway blir lagt. "At Hemnes skulle få en så stor del, hele to dager på rad, er virkelig artig og vil sette den vakre kommunen vår på verdenskartet."

Fredag 12. august går etappen fra Mo i Rana, over Korgfjellet og til Mosjøen før de sykler videre til Sandnessjøen.  Og lørdag 13. august går etappen fra Nesna, via Mo i Rana og med målgang på Korgfjellet.

Hvor stort dette er skjønner man når man ser på medietallene.  Sendingen fra løpet sendes til rundt 180 land, og dekkes av flere titalls TV-selskaper.  TV2 sender direkte flere timer hver dag og dette er et markedsføringspotensiale som få kommuner er forunt. "Men vi må ikke glemme at dette er en folkefest og en promotering for hele Helgeland", sier Christine Trones. 

"Nå skal vi tenke på å skape en folkefest og engasjere både frivillige krefter og lokalt næringsliv for å vise frem det beste vi har.  Her skal selvfølgelig kommunen være en sentral koordinator, men folkelivet og festen er det folket selv som må skape.  Vi skal vise fram at vi er en kommune full av skaperglede" sier en opprømt ordfører.

Noe av det som har gitt stor oppmerksomhet og mediedekning, er nettopp all underholdningen og ablegøyene langs veien på etappene. Dette er en helt unik mulighet og et løft for profilering av området vårt og resten av Helgeland.

Christine Trones kan fortelle at det fredag den 15. januar blir arrangert et stort folkemøte på Korgen Samfunnshus for å sette startskudd for videre planlegging av hva som skal skje. Her vil Roger Fagerheim fra Arctic Race of Norway også være tilstede, sammen med flere representanter fra kommunen.

Arctic Race of Norway kommer også til å bli satt på sakskartet på første formannskapsmøte nå i januar, avslutter Trones.