Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Varsel om oppstart av planarbeid og høring av planprogram - Finneidfjord havnepark

Teknisk- og miljøutvalget vedtok 26.11.2020 sak 35/20 å varsle om oppstart av detaljregulering for Finneidfjord havnepark. Planen faller inn under krav om konsekvensutredning og planprogram legges derfor også ut til offentlig ettersyn.

Rådmannen er gitt fullmakt til å fastsette planprogram etter plan- og bygningslovens § 4-1. 

Bakgrunn for planarbeidet:

I 2015 varslet Hemnes kommune oppstart av planarbeid for Finneidfjord Havnepark. Bakgrunnen var da at Finneidfjord Båtforening hadde tatt initiativ for å etablere småbåthavn innenfor planområdet. I 2016 ble det varslet at planen ble satt på vent. Dette grunnet at planarbeidet støtte på uklarheter og liten framdrift. Sirumi Holding AS har i etterkant ønsket å utarbeide plan for området med ivaretakelse av allmennhetens og båtforeningens interesser. Grunnet krav om konsekvensutredning, ny aktør og nye arealbehov vil det være nødvendig med nytt varsel om oppstart, samtidig som planprogram legges ut til offentlig ettersyn. Plan ID vil fremdeles være 2015 002. 

Tiltakshavers tanker er å etablere to næringsbygg, hvorav det ene skal være service/lager for fritidsbåter, og det andre skal være anlegg for oppdrett på land. I tillegg omfattes planområdet av naustbebyggelse. Nåværende plan er å etablere mellom 125 og 137 naust og infrastruktur tilknyttet aktivitet for fritidsbåt. Det skal avsettes areal til klubbhus/servicebygning for Finneidfjord båtforening og offentlig parkering. 

Det er gjennomført geotekniske undersøkelser som viser at deler av området kan bebygges. Planområdet omfatter eiendommen med gnr. 53/100. Det kan forekomme endringer i planavgrensingen. 

Planområde.PNG

 

Frist for å komme innspill settes til 11.01.2021. Innspill sendes til postmottak@hemnes.kommune.no eller Hemnes kommune, Sentrumsveien 1, 8646 Korgen. For mer informasjon kontakt saksbehandler Karl-Johan Lenningsvik på epost karl-johan.lenningsvik@hemnes.kommune.no eller på telefon 414 52 254.

 

Alle dokumenter i saken:

Planinitiativ

Referat fra oppstartsmøte for reguleringsplan

Utkast til situasjonsplan

Forslag til planprogram