Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tilvenning i barnehagen

Denne artikkelen er over 4 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tilvenningsperioden kan av og til være vond for både barn og foreldre. Det varierer fra barn til barn om hvor lang denne prosessen blir.

Foreldrene bør sette av 1-3 dager til tilvenning. I den forbindelse ønsker vi at foreldrene tar seg god tid sammen med barnet og at barnet får korte dager i begynnelsen. Et godt råd kan være at man ikke "haler ut" lange avskjeder med barnet. Det kan gjøre vondt verre. Av erfaring vet vi at avskjedsgråting går fort over. Ring heller etter en stund og hør hvordan det går. Foreldrene kjenner barnet best og vet hvordan det reagerer. Foreldrene må derfor selv følt hvor lang tid de trenger å være sammen med barnet i begynnelsen.

Forbered barna før oppstart!

Innkjøringsperioden på høsten (ca 6-8 uker alt etter behov), er svært viktig, for at barna skal følte trygghet i barnehagen. Er det flere avdelinger i barnehagen, arbeides det avdelingsvis, slik at barna skal føle gruppetilhørighet. Barn og voksne skal få god anledning til å bli kjent med hverandre.

Nye barn trenger også å bli kjent med det fysiske miljø og daglige rutinger. Det er "todagers-barna" som bruker lengst til på å bli kjent. Vektlegging av denne perioden får vi igjen for senere, i form av trygge barn.

  • Skjema
  • Tjenestebeskrivelser
  • Dokumenter
  • Lenker
Sist oppdatert 04. juli 2017