Vedtatt plankart er mindre vesentlig endret i forhold til det som lå ute til offentlig ettersyn. Det foreligger ingen varsel om innsigelse og planen er dermed bindende i henhold til pbl § 31. Kommunestyret forventer at ny atkomst og støydempingstiltak for Førneset bygges før anleggsarbeidet starter i området. Vedtaket kan påklages i henhold til forvaltningslovens kap. VI. Fristen for klage er tre uker fra dags dato. Kontaktperson er Trond Ø. Møllersen på tlf 7519 7133.
I samme møte vedtok kommunestyret med hjemmel pbl § 31 å oppheve kommunedelplan E6 Hp. 08 parsell Urland - Skamdal, vedtatt april 1995. Dette vedtaket kan påklages på samme måte som i forrige avsnitt.
Med forbehold om politisk godkjenning varsles oppstart av arbeid med utbyggingsavtale for Trollskogen boligfelt. Trollskogen ligger mellom Nordfallet og Korgfjellveien i Korgen med atkomst fra Korgfjellveien. Utbygger vil være Star Eiendom as på eiendommene 107/1 og 107/2. Utbyggingsavtalen vil regulere forholdet mellom kommunen, utbygger og grunneiere. Kontaktperson er Trond Ø. Møllersen på tlf 7519 7133.
Hemnes kommunestyre vedtok i møte den 18. desember 2008 Retningslinje for Hemnes kommune som grunneier, delegering av myndighet. Retningslinjen forteller hvordan kommunen skal opptre som privat rettssubjekt når areal kjøpes, selges, festes eller leies og den forteller hvordan prisen skal fastsettes. Kommunen skal primært erverve grunn ved kjøp. Kommunen skal ikke være prisdrivende i markedet og det er formannskapet som til enhver tid skal bedømme hva dette innebærer.