FRILUFTSKOLEN – ET SOMMERTILBUD TIL BARN FRA 1. – 6. KLASSE

Last ned info om friluftskolen og påmelding som pdf:

Info om påmelding Info om friluftskolen

Polarsirkelen friluftsråd har de siste 9 somrene arrangert friluftstilbud for barn og unge. Etter å ha prøvd ut ulike alternativ ser vi et tydelig og stort ønske om slike friluftsaktiviteter for barn. Lokale tilbud viser seg å sikre god deltakelse også om sommeren, derfor fortsetter vi å arrangere Friluftskoler i samtlige av våre medlemskommuner. Det har resultert i både rask og full påmelding hvert eneste år. 

Friluftskolen er et tilbud til unger på barne- og mellomtrinnet. Vi har et tilbud som for barn fra 3.-6. klasse, og som arrangeres ukesvis i til sammen alle de 7 kommunene Rana, Hattfjelldal, Lurøy, Træna, Rødøy, Nesna og Hemnes. I tillegg tilbyr vi de mindre barna (Junior 1.-2. klasse) Friluftsskoler i Rana i uke 27, 28, 29 og 30.

I løpet av 5 dager (3 døgn i Træna, Lurøy og Rødøy) skal deltakerne ved Friluftsskolen få prøve seg på en rekke spennende friluftsaktiviteter. De vil bli tett fulgt opp av 3 erfarne ledere, der hovedparten er lærerstudenter. Det vil være fokus på aktiviteter som bålkurs, spikkekurs, førstehjelpskurs, kløyving av ved, bading med våtdrakt, mat på bål, lassokasting, innføring i kart og kompass og selvsagt masse lek og moro i naturen. Ukene avsluttes med en ekspedisjon fra torsdag til fredag med overnatting i lavvo (gjelder ikke Junior).

Tilbudet hver uke er slik:

Mandag – onsdag: Kl. 09.00 – 15.00

Torsdag kl. 12.00 – fredag kl. 12.00 (Ekspedisjon med overnatting i lavvo)

Fast oppmøte- og avslutningsted sted hver dag, men aktivitetene vil foregå andre steder.

I Træna, Lurøy og Rødøy vil tilbudet bli over 3 døgn med overnatting i lavvo. Dette av hensyn til reisemulighetene.  

Kapasitet og påmelding

Vi har kun plass til maksimalt 25 deltakere hver uke. Nytt av året er at påmeldingen skjer elektronisk på nett via www.deltager.no, søkeord: «Friluftsskolen 2017». Oppgi navn, alder, postadresse og ønsket uke og deltakersted.Vi praktiserer fremdeles «førstemann til mølla»-prinsippet. For mer informasjon sjekk Facebooksidene våre «Polarsirkelen Friluftsråd» eller nettsidene våre www.friluftsrad.no/polarsirkelen

Ved nærmere spørsmål ring Rebekka Braaten Bruvold på tlf: 94131917.

Tilbudet i de ulike kommunene

Rana                            uke 26, 31, 32 og 33 (3.-6. klasse) i Klokkerhagen
Rana Junior    uke 27, 28, 29 og 30 (1.-2. klasse) i Klokkerhagen
Lurøy                           uke 26
Træna                           uke 27
Rødøy                          uke 28
Nesna                           uke 29
Hemnes                        uke 30
Hattfjelldal                   uke 31

Nettsidene våre: www.friluftsrad.no/polarsirkelen eller på Facebook