Hemnes Turistforening har fire hytter i Okstindan området, Gråfjellhytta, Gressvasshytta, Kjennsvasshytta og Rabothytta. DNT nøkkelen kan brukes på alle fire hyttene, og kan kjøpes hele året hos Hemnes Turistforening, og på Turistinformasjonen hos Circle K i Korgen i sommersesongen (fram til 10. august 2018). 

Se www.ut.no og https://htf.dnt.no for informasjon om Hemnes Turistforening. På sidene til Hemnes Turistforening finner man også informasjon om medlemsskap i DNT og informasjon om hytteregler, hytteverter (kun på Rabothytta om sommeren), og priser for overnatting og dagsbesøk på hyttene i Okstindan. 

For booking og informasjon om DNT-hyttene, Gråfjellhytta, Gressvasshytta, Kjennsvasshytta og Rabothytta, se her. NB: Rabothytta har egen side.
I Marit Figenschous blogginnlegg kan du lese om turen hvor styreleder i Den Norske Turistforening, Berit Kjøll, inviterte turvenninnene sine med på tur til Okstindan.

Okstindkart i målestokk 1:50 000, med vandreruter og lokal informasjon kan kjøpes flere steder i distriktet, bl.a. på Circle K-stasjonen i Korgen og på Gruben ved Mo i Rana, samt på Rådhuset i Korgen (kl.10:00 - 14:00). Kart over Okstindbreen finner du også ved å søke på "Okstindan" på NVEs egen Breatlas.

Mest oppdatert informasjon og tips fra andre turgåere finner man på facebook på Rabothytta
Nord-Norsk Reiseliv har publisert en fin artikkel om Rabothytta og om Okstindan og Oksskolten.

Boken om Okstindan kan kjøpes hos Hemnes Turistforening, eller den kan bestilles direkte hos Okstindan Bokforlag.

Wikipedia kan du finne info om høyden på fjelltoppene i Okstindan. 

Skal du på breen, må du ha med stegjern og tau. Stegjern kan leies fra Hemnes Turistforening, og på Turistinformasjonen hos Circle K i Korgen i sommersesongen.

Okstindan er beiteområde for både sau og rein, og Hemnes har utvida båndtvang fra 1. april til og med 31. oktober. Ved å respektere båndtvangen bidrar du til å redde både dyr og fugler, og din egen hund, fra farlige situasjoner. Finner du døde, skadde eller syke dyr, setter vi stor pris på at du melder fra på tlf. 99 22 02 60 om hvor de er funnet.

Ønsker du å ha med guide på turen, ta kontakt med Frank Langseth i Fri og Frank, kontakt Rana Spesialsport, eller meld deg på en organisert tur med Hemnes Turistforening.

Noen helger er det åpent på Inderdalen Gård, en av innfallsportene til Okstindan, og du kan kjøpe deg kaffe eller middag, smake tradisjonsbaksen kamkaka eller handle i gårdsbutikken.
På tur opp Leirskarddalen kan du se på kamkakebaking i Eldhuset på Jamtjorden, i regi av Helgeland Museum (to siste ukene i juli). På Gammelskola i Bleikvasslia, langs Villmarksveien, bakes det kamkake alle ukedager i juli i 2018 fra kl. 10:00 - 15:00. 

Vi ønsker deg en riktig god tur i Okstindan - på Nord Norges tak!