Transport i Hemnes Kommune

tog.png


 

  Tog

For reisende med tog til Hemnes kommune, har Nordlandsbanen stasjon på Bjerka. Fra togstasjonen er det ca 500 meter til bussholdeplass. For togtider og billetter, se www.nsb.no.

Trenger du taxi for å komme deg fra togstasjonen til Hemnesberget koster det ca. kr. 500,- på dagtid. Taxi fra stasjonen til Inderdalen Gård, innfallsporten til Okstindan ved starten på DNT-løypa til Gråfjellhytta, koster ca. kr. 570,- på dagtid. Fra stasjonen til øverst på Fv 322 i Leirskarddalen koster det også ca. kr. 570,- på dagtid. Det er mulig å ta taxi helt inn til Leirbotn hvor oppstigninga til Rabothytta begynner, dette er 5 km ekstra på grusvei og koster noe mer, max 2-300 kroner ekstra (her er det forbehold om at veien er kjørbar (vinterstengt veg). Vær obs på at det kommer et pristillegg på kveldsturer og natt- og helgeturer. 

bil.png


 

  Bil, leiebil og taxi

Kommer man med bil nordfra, kjører man E6 gjennom Finneidfjord, Bjerka og Korgen. Tar man fra E6 i Finneidfjord kan man fortsette videre på FV808 ut mot Hemnesberget. I Korgen kan man ta av fra E6 og kjøre mot Bleikvassli og Røssvatnet på FV806. Dette er en del av Villmarksveien og man kan kjøre videre helt til Majavatn og fortsette på E6 sørover derfra. 

Også når man kommer sørfra er Villmarksveien et spennende alternativ til E6. Like nord for Majavatn tar man av og følger skilting mot Fiplingdal og Villmarksveien. Veien går via Hattfjelldal, Vesterbukt og Bleikvassli til Korgen. Strekningen fra Majavatn til Korgen er om lag 140 km.

Det er dessverre ingen bilutleiemuligheter i kommunen, men i Mo i Rana har både Avis, Budget, Rent-A-Wreck og Hertz bilutleie.

Ønsker du taxi, er det best å forhåndsbestille på tlf. 959 59 153 (base i Korgen) eller  tlf. 959 59 157 (base på Hemnesberget).
Se info om taxitakster under avsnittene om tog og fly, eller regn ut selv på www.taxikalkulator.no 

buss.png


 

  Buss

Boreal Buss har ruter som går til de ulike tettstedene i kommunen, samt til Mo i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen. Enkelte ruter kjøres kun på skoledager. For rutetider og priser, se www.177nordland.no

båt.png


 

Båt

Det er ikke lenger ferjeforbindelse mellom Hemnesberget og Leirvika. 

For de som reiser med egen båt, finnes det tre gjestehavner i kommunen. Bjerka båthavn har to gjesteplasser og ligger like ved badestrand og togstasjon. Marina Hemnesberget har 14 gjesteplasser i området ved Lapphella, bare noen meter fra Café Sans, og her er det servicebygg med vaskemaskin, dusj og toalett for funksjonshemmede. Finneidfjord har også fått en ny, flott småbåthavn. 

fly.png


 

Fly

Nærmeste flyplasser til Hemnes kommune er Mo i Rana lufthavn, Røssvoll, og Mosjøen lufthavn, Kjærstad. Det er flyselskapet Widerøe som flyr inn til disse flyplassene, og de har flere daglige avganger til Trondheim og Bodø. Mosjøen lufthavn betjenes av taxi, og Mo i Rana lufthavn av taxi og flybuss.  For billetter, se www.wideroe.no, og for mer informasjon om flyplassene og flytider, se www.avinor.no

Røssvoll ligger ca. 45 minutt kjøring fra Korgen/Hemnesberget og man kan eventuelt leie seg bil på flyplassen, eller ta flybuss inn til Mo i Rana og buss eller tog videre derfra til Finneidfjord/Hemnesberget/Bjerka/Korgen. Taxi fra Røssvoll til Korgen koster ca. 1.350 kr. (dagtid), og fra Mo til Korgen ca. 980 kroner. Flybussen inn til Mo fra Røssvoll koster ca. 150 pr. pers., deretter kan man ta buss til Korgen for ca. 90 kr., eller tog til Bjerka Stasjon for ca. 85 kr. og eventuel taxi videre (taxi Bjerka - Korgen koster rundt 300 kr. på dagtid, se også prisinfo under avsnittet om tog). Vær obs på at det kommer et pristillegg på kveldsturer og på natt- og helgeturer. 
 

avstander.png


 

Avstander

         
Hemnesberget –> Finneidfjord  14 km Nord Korgen - > Mo i Rana 40 km
Finneidfjord –> Mo i Rana 26 km   Korgen - >Polarsirkelen 120 km
Finneidfjord –> Bjerka 10 km   Korgen - > Bodø 270 km
Bjerka –> Korgen 10 km   Korgen - >Narvik: 458 km
Korgen – >Korgfjellet 10 km   Korgen ->Tromsø 719 km
Korgen – >Bleikvasslia 25 km   Korgen ->Nordkapp 1174 km
Bleikvassli – >Stekvasselv 40 km Sør Korgen - Mosjøen 55 km
Bleikvasslia – >Tustervatn 20 km   Korgen -> Sandnessjøen (ny vei via Toventunnelen - åpnet 2014) 70 km
Korgen – >Hattfjelldal 84 km   Korgen ->Trofors via Mosjøen 100 km
      Korgen -> Trofors via Hattfjelldal 120 km
      Korgen -> Trondheim 450 km
      Korgen -> Oslo 1023 km