Gjeldende plan for snøskuterløyper i Hemnes m/ tilhørende forskrift ble vedtatt av kommunestyret 03.11.2015:

«Plan for snøskuterløyper i Hemnes kommune med lokal forskrift om kommunalt løypenett, vedtas av Hemnes kommunestyre, jf. motorferdselloven med forskrift om bruk av motorkjøretøyer i utmark og på islagte vassdrag § 4a med følgende endring:

Løype 8 endres slik at den går langs Grønvatn istedenfor over «50 lass myra».

Løype 3 vedtas som opprinnelig planlagt, men åpnes ikke før man har på plass en avtale med svenske myndigheter.

Det forutsettes at trasevalg/ løypenett evalueres etter første sesong. Presenteres kommunestyret i løpet av høsten 2016.

Rådmannen bes jobbe for å få inn løypene som er tatt ut av forslaget, med særligfokus på å få inn L9, Korgfjellet.

Alle løypene anses viktige i rekreasjonssammenheng, og Korgfjellet er viktig i næringssammenheng.

På bakgrunn av kommunestyrets vedtak har rådmann startet prosess med gjennomgang av planen og formannskapet vedtok planstart for revisjon av planen m/ forskrift den 08.09.2016. Det har vært avholdt åpne møter i Bleikvasslia og Korgen med informasjon om prosessen og med muligheter for innspill.

Løype 3 er vedtatt gjennom Tängvassdalen til svenskegrensen, men strekningen er ikke åpnet i påvente av avklaring med svenske myndigheter. Etter møte med Länsstyrelsen i mai ble det avklart at de ikke vil åpne for en løype på svensk side av grensen.

Løype fra Kjensvatn vest over Gressvatnet og evt. videre til Sverige er avvist både av Statskog som grunneier og svenske myndigheter (Länsstyrelsen i Västerbotten).

Det foreslås to nye løypetraseer: Nr. 4 fra Rundmoen til Nilsskog og nr. 9 fra Tustervassdammen til Korgfjellet med forbindelse videre til Vefsn (utredet også i 2015).

Det skal være sammenfall mellom løypene i kartet, de fysiske løypene i terrenget og tilhørende GPS-logg. Det er noen mindre avvik som blir rettet opp ved denne revisjonen. I tillegg er det behov for noen faktiske justeringer og omlegginger av løypetraseene for å bedre fremkommeligheten og sikkerheten. For mer detaljert informasjon vises det til vedleggene.

Ut over dette er det kommet ønske om korte tilslutningsløyper ved Orrhaugen gård og Inderdalen gård for adkomst til serveringssteder. Disse løypene reguleres av grunneierne i h.h.t. til sesong og åpningstider.

Kontaktperson:

Håkon Økland, tlf. 916 70 540, e-post: haakon.okland@hemnes.kommune.no

Vedlegg:

16-01394-2 Vedtak FSK, 08092016, Sak 63-16, Planstart - Revisjon av plan for snøskuterløype 267308_1_1.pdf

Planbeskrivelse revisjon 2017.docx PDF document ODT document

Konsekvensutredning 2017.doc PDF document ODT document

16-01394-3 - saksframlegg 1. gangs behandling - revisjon av plan for snøskuterløyper i Hemnes kommune .docx PDF document ODT document

16-01394-11 Vedtak FSK, 13102016, Sak 86-16, 1. gangs behandling - revisjon av plan for snøskuter.docx PDF document ODT document

Oversiktskart revidert planforslag 2017.pdf          Kart løype 4.pdf        Alternativ 9 - Løype Tustervatn-Korgfjellet.doc PDF document ODT document

Løypekart gruva-området 2017.JPG             Reindriftskart Brygfjelldalen.JPG           

Forskrift om kommunalt løypenett for snøskuter i Hemnes 2017.doc PDF document ODT document

Innspill til revisjon av løypenett for snøscooter 2016 - Hemnes Snøscooterforening.doc PDF document ODT document

SOSI-fil løypenett: skuterløypeplan_bk2.sos